top of page

EL PROJECTE

La Beat Band és una agrupació formada per més de 30 joves estudiants de música, els quals cursen alhora estudis universitaris o de formació professional. Es tracta d’una banda autogestionada pels propis membres que la conformen i existeix sota el paraigües legal i institucional de l’associació Symphocat. 

Amb en Joan Vayreda com a director, volem transmetre la nostra passió per la música a través d'un repertori divers conformat per obres musicals de diferents èpoques, entre les quals figuren música de pel·lícules, jazz, música clàssica per a banda i d’altres com Gershwin o Kurt Weill.

L’objectiu principal de la banda és fer arribar música de qualitat a un públic divers, fomentar la creativitat en el sentit més ampli i crear un espai d’aprenentatge en els participants del projecte, tant en l’àmbit musical com personal. Tot això sense perdre els valors de rigor, disciplina i respecte, en els quals hem creat la nostra base per tal d’arribar a formar un grup cohesionat on es promou la cooperació i el treball en equip.

UNA MICA D'HISTÒRIA

L’associació SymphoCat es va donar a conèixer per primer cop el desembre de 2016. Els seus impulsors varen ser en Joan Pallarès, en Carles Agut i en Gerard Mena, els quals decidiren donar pas a l’agrupació que aleshores responia amb el nom de Symphonic Beat Band i tenia al capdavant al director valencià José David Jiménez.

Després d’uns mesos inicials, es va decidir per unanimitat fer una sèrie de canvis.  El setembre de 2017, el director, flautista i professor Joan Vayreda va assumir-ne la direcció musical i l’agrupació va passar a anomenar-se Beat Band.

Des d’aleshores, la banda ha anat creixent com a entitat fins al canvi de gestió de SymphoCat el 2020. Amb els mateixos músics – Joan Corral, Núria Gascón, Gerard Mena i Joan Tarrats – al capdavant de l’associació, ara l’agrupació és 100% autogestionada i està conformada per diferents equips de treball que fan possible assolir els objectius de la Beat Band.

Equip 1. Música

EQUIP 1. MÚSICA

El cap de l'equip és el director de la Beat Band, en Joan Vayreda. També en formen part:

  • Mireia Vidal, Joan Tarrats, Jordi Sans, Iván Jiménez i Núria Gascón.

L'equip de Música constitueix el centre de presa de les decisions relatives a la visió musical i creativa de la Beat Band a mitjà i llarg termini. Les seves principals funcions són (1) la selecció del repertori, (2) la confecció de programes segons els criteris acordats en les reunions assembleàries, (3) la gestió de les propostes d'ampliació o remodelació de la plantilla de músics o (4) l'impuls per a l'adquisició de nou material.

bottom of page