top of page

EL PROJECTE

La Beat Band és una agrupació formada per més de 30 joves estudiants de música, els quals cursen alhora estudis universitaris o de formació professional. Es tracta d’una banda autogestionada pels propis membres que la conformen i existeix sota el paraigües legal i institucional de l’associació Symphocat. 

Amb en Joan Vayreda com a director, volem transmetre la nostra passió per la música a través d'un repertori divers conformat per obres musicals modernes, entre les quals figuren música de pel·lícules, jazz i d’altres com Gershwin o Kurt Weill. Es tracta tot plegat d'un projecte pedagògic que pretén formar als seus participants i oferir coneixement al públic durant els concerts, a partir d'un espectacle o un altre format.

L’objectiu principal de la banda és fer arribar música de qualitat a un públic divers, fomentar la creativitat en el sentit més ampli i crear un espai d’aprenentatge en els participants del projecte, tant en l’àmbit musical com personal. Tot això sense perdre els valors de rigor, disciplina i respecte, en els quals hem creat la nostra base per tal d’arribar a formar un grup cohesionat on es promou la cooperació i el treball en equip.

UNA MICA D'HISTÒRIA

L’associació SymphoCat es va donar a conèixer per primer cop el desembre de 2016. Els seus impulsors varen ser en Joan Pallarès, en Carles Agut i en Gerard Mena, els quals decidiren donar pas a l’agrupació que aleshores responia amb el nom de Symphonic Beat Band i tenia al capdavant al director valencià José David Jiménez.

Després d’uns mesos inicials, es va decidir per unanimitat fer una sèrie de canvis.  El setembre de 2017, el director, flautista i professor Joan Vayreda va assumir-ne la direcció musical i l’agrupació va passar a anomenar-se Beat Band.

Des d’aleshores, la banda ha anat creixent com a entitat fins al canvi de gestió de SymphoCat el 2020. Amb els mateixos músics al capdavant de l’associació, ara l’agrupació musical és 100% autogestionada i està conformada per diferents equips de treball que fan possible assolir els objectius de la Beat Band. 

Actualment la junta directiva està formada per Roger Aguilar com a president, Mateu Vayreda com a tresorer i Neila Franch com a secretària.

PROJECTES VIGENTS

Ara mateix comptem amb dos programes de concerts que segueixen la línia musical de l'agrupació.

1

Jazz i música moderna

Un concert amb diversos temes emblemàtics del món del jazz. Toquem arranjaments i interpretacions originals basades en els més grans de la música moderna.

2

Monogràfic de Gershwin

Un concert-espectacle on repassem l'obra de Gershwin amb un fil conductor narrador.

Toquem An American in Paris, Rhapsody in Blue i altres temes reconeguts del compositor. 

bottom of page